Confidenţialitate

Clienţii Volkswagen, inclusiv românii, pot verifica pe internet dacă maşina lor este din lotul cu probleme

Clientii trebuie sa acceseze siteul producatorului german de automobile, pentru a se lamuri dacă deţin sau nu una din maşinile care au softul ce trişează testul de poluare.

Într-un chenar creat special în urma scandalului este introdusă seria de şasiu. Rezultatul este afişat pe loc. Dacă autoturismul are probleme, proprietarul este sfătuit să meargă într-o reprezentanţă Volkswagen. În caz contrar, posesorul maşinii este anunţat că autovehiculul său nu este vizat de nicio măsură.

În România, peste 100 de mii de maşini ar putea ajunge în service-uri pentru a fi verificate. Este vorba despre aproape 60.000 de mașini Volkswagen, aproximativ 24.000 de automobile Skoda, aproape 19.500 de mașini Audi și peste 2.300 de automobile Seat.

Scandalul a izbucnit după ce Agenţia americană pentru Protecţia Mediului a acuzat Volkswagen că a instalat sisteme electronice speciale pe unele autoturisme diesel pentru a evita standardele federale din SUA în materie de emisii. Compania germana a recunoscut apoi că a folosit un soft pentru reducerea emisiilor la 11 milioane de vehicule la nivel mondial.