Zona Fukushima, la 5 ani după dezastrul nuclear – GALERIE FOTO

În urmă cu mai bine de cinci ani, pe 11 martie 2011, un cutremur cu magnitudinea de 9 grade pe scara Richter a dus la explozia centralei nucleare de la Fuckushima, în nord-estul Japoniei.

Din 22 aprilie 2011, zona aflată pe o rază de 20 de kilometri de centrala nucleară a fost evacuată complet.

Cu toate acestea, potrivit Daily Mail, după mai mult de cinci ani de la acest eveniment, un fotograf malaesian a pătruns în zona interzisă pentru a capta imagini de la locul abandonat.

Fotograful, pe numele său Keow Wee Loong, în vârstă de 27 de ani, s-a lăsat condus de dorinţa sa de a explora şi a ignorat restricţiile guvernamentale.

Cu o mască de gaze pe faţă şi însoţit de alţi doi prieteni, Loong a vizitat patru dintre oraşele evacuate din zona FukushimaTomioka, Okuma, Namie şi Futaba.

Fukushima (4)Fukushima (2)

„Dacă mergi să vizitezi orice butic sau mall în aceste oraşe, poţi observa că marfa a rămas la fel ca în 2011, nimic nu a fost schimbat sau modificat. Am găsit şi bani lăsaţi pe jos, cărţi din 2011, aur şi alte bunuri neatinse.

Fukushima (3)

Fukushima (11)

Fukushima este ca un oraş-fantomă, neatins”, a declarat fotograful pentru Daily Mail.

Fukushima (8)

Imaginile surpind panica ce a cuprins populaţia din acele zone în momentul evacuării, arătând, printre altele, haine lăsate la spălătorie sau ziare ce nu au mai fost vândute.

Fukushima (10)

Fukushima (6)

Tragedia de la Fukushima a fost cea mai puternică de la evenimentul de la Cernobâl încoace, iar oraşele aflate în imediata apropiere nu au mai fost atinse de atunci.

Foto: Keow Wee Loong/Facebook

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS