Confidenţialitate

Zoli Toth ne poartă în Hiperboreea, țara în care nimeni nu se ceartă – VIDEO

Hiperboreea (Hyperborea, după termenul identificabil în mitologia greacă), prezentată ca ”țara în care soarele strălucește 24 de ore pe zi și unde pomii dau rod de doua ori pe an, țara în care nimeni nu se ceartă, este pace și armonie” este locul ăn care artistul Zoli Toth caută să-și poarte fanii printr-un nou single și un concert anunțat pe 21 februarie la Berăria H din București.

„Cred și că în ziua de azi dacă conducatorii noștri ar asculta mai multă muzică și ar citi puțină poezie, ar avea un limbaj mult mai blând, mai puțin tăios, iar rezultatele ar fi mult mai bune.

Acesta este motivul pentru care am ales să lansăm acum videoclipul piesei Hiperboreea”, spune Zoli Toth.

Pentru concertul de marți, 21 februarie, Zoli Toth a dezvoltat un proiect complet, căutând sonorități noi și abordări muzicale inedite. Tobele, toacele, ciocanele și nicovalele, marimba, vibrafonul, cuvele de la mașini de spălat și tuburile de carton sunt doar o parte din intrumentele care vor fi pe scenă. Se adaugă o vioară și un viloncel.

Tot acest întreg arsenal va fi folosit de cei cinci muzicieni profesioniști care formează Zoli TOTH Project.

„Percuționiștii intră în dialog cu vioara și cu violoncelul. Nu este o bătălie, ci o joacă muzicală, la care la un moment dat este invitat și publicul să participe. Cred că multe tensiuni și neînțelegeri se pot descărca și rezolva prin muzică”, explică Zoli Toth.