Confidenţialitate

Ziua Ștafetei 2018 începe cu schimbul făcut de doi elevi cu Excelența Sa Doamna Ambasador al Finlandei Päivi Pohjanheimo

În perioada 12-23 noiembrie, pentru a marca Ziua Internațională a Drepturilor Copiilor, 4.743 de copii participă la cea de-a VII-a ediție a campaniei “Ziua Ștafetei”, o campanie-eveniment inițiată de către Fundația Terre des hommes și implementată la nivel național.

Campania a demerit luni, cu schimbul de ștafeta al Excelenței Sale Doamna Ambasador al Finlandei Päivi Pohjanheimo cu elevii de la Colegiul Național „Matei Basarab”, Cazacu Andreea Bianca (16 ani) și Gîdea Sănduțu Ștefan (16 ani).

În cadrul activității de predare-preluare a ștafetei, tinerii au participat la ședința săptămânală a ambasadei, au avut o întâlnire cu Consulul Onorific al Finlandei, doamna Elena Lotrean, întâlnire centrată pe probleme de educație.

În program tinerii au beneficiat și de un tur al ambasadei. Ziua a continuat cu prânzul servit la reședința Ambasadorului cu participarea Șefului Adjunct al Misiunii, doamna Anne M´Rabet, a doi reprezentanți ai MAE Finlanda precum și a unui oficial roman.

„A fost o plăcere să colaborez deja pentru a doua oară cu Terre des hommes în organizarea evenimentului Ziua Ștafetei. Andreea și Ștefan, elevii care m-au însoțit în timpul zilei, au arătat o motivație și un interes real în diplomație și relații internaționale. Modul în care s-au pregătit în prealabil despre munca mea în România a fost impresionantă. Sper că prin participarea mea la acest program am putut să le împărtășesc acestor elevi talentați, împreună cu echipa ambasadei Finlandei, câteva lecții utile despre această profesie!” a susținut Excelența Sa, doamna Päivi Pohjanheimo.

„Pentru noi a fost o zi extraordinară și nu cred că aveam această oportunitate dacă nu participam în proiect. Ne-a ajutat mult să conștientizăm pașii pe care îi avem de urmat în cariera de diplomat. Pare simplu însă este o responsabilitate foarte mare să reprezinți un stat într-o altă țară, să încerci să înțelegi cultura, structura politică și să te adaptezi astfel încât oamenii pe care îi reprezinți să fie în deplină siguranță”, au declarat Andreea și Ștefan.