Confidenţialitate

Ziua Națională a României, sărbătorită la Alba Iulia cu spectacole, reconstituiri istorice și foc de artificii | AUDIO

La Alba Iulia, manifestările dedicate Zilei Naționale a României au început deja de joi, cu depuneri de coroane, arborarea drapelului, parada portului național, și alte momente festive, parte din evenimentul denumit Festival de România, care va continua și sâmbătă.
EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Astăzi, la ora 15.00, începe tradiționala paradă militară, la care vor defila peste 1.000 de militari, urmați de 14 detașamente terestre cu vehicule de luptă, complexe de artilerie aeriană și terestră GEPARD și HIMARS, transportoare PIRANHA III și PIRANHA V, iar cerul va fi survolat de elicoptere și avioane.

De asemenea, din dispozitivul de defilare vor face parte militari și tehnică de luptă din Polonia și Franța, din cadrul structurilor aliate aparținând Brigăzii Multinaționale Sud-Est și Grupului de luptă al NATO.

Cei care aleg să vină astăzi la Alba Iulia, vor avea parte și de reconstituiri istorice, spectacol folcloric și nelipsita masă populară.

Pe lângă porția de varză cu cârnați, participanții doritori vor primi și un pahar de vin, ba chiar și desert. Pentru prima dată va fi oferită și o prăjitură, făcută la fața locului, Prăjitura Unirii.

Seara se încheie cu un concert susținut de Grigore Leșe și invitații săi, urmat de spectacolul de artificii.

Sursă foto: Inquam Photos / Simion Sebastian Tatatru