Ziua Mondială a mersului pe jos

Ziua Internațională a mersului pe jos este celebrată în fiecare an de Asociația Internațională a Sportului pentru Toți (TAFISA), în primul weekend al lunii octombrie.

Anul acesta vor fi evenimente desfășurate pe parcursul a două zile, respectiv la 30 septembrie și 1 octombrie 2017, potrivit site-ului oficial www.tafisa.org. Evenimentul se desfășoară sub deviza ”Take Back Your Streets… Take Back Your Future!”. Evenimentele organizate în aceste zile au scopul de a reintroduce activitatea fizică în viața de zi cu a cetățenilor.

Sunt așteptați să participe atât membri ai ONG-urilor cât și oameni de toate vârstele din toată lumea, care să iasă în aer liber, pe străzi, în parcuri sau în orice spațiu public deschis, și să meargă pe jos, pentru a promova o viață sănătoasă și activitatea fizică.

Celebrată începând din anul 1991, Ziua mondială a mersului pe jos promovează sănătatea prin mișcare și atrage, an de an, peste 15 milioane de participanți din circa 50 de țări. Anul acesta, participanții la aceste manifestări sunt invitați ca, pe lângă mersul pe jos, să folosească și biciclete, skateboard-uri, role etc.

Mersul pe jos reprezintă o metodă ușoară de a face mișcare, disponibilă atât persoanelor cu o condiție fizică bună, cât și celor care suferă de diferite afecțiuni.

Beneficiile mersului pe jos asupra sănătății sunt cunoscute: reduce riscul de cancer sau de demență senilă, ajută sistemul cardiovascular, ajută la asimilarea vitaminei D prin expunere la razele solare, îmbunătățește tonusul muscular și starea de spirit.

Mersul pe jos și evenimentul dedicat lui la începutul lunii octombrie sunt susținute la nivel internațional, printre alții, de către Organizația Mondială a Sănătății, Comitetul Olimpic Internațional și UNESCO.

 

Tema de anul acesta încurajează organizarea de evenimente în aer liber, îndeosebi în marile orașe, încurajând mișcarea și activitatea fizică, prin renunțarea la mașini sau la transportul în comun și promovând, astfel, obiceiul de a rămâne mereu activ în mediul urban.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS