Confidenţialitate

Ziua Mondială a Dansului, celebrată online

Ziua Mondială a Dansului este celebrată online, miercuri, dat fiind actualul context epidemic.

Coregrafa Noa Wertheim, care conduce compania de dans Vertigo din Israel, este invitata unui dialog  transmis live pe pagina de Facebook a Teatrelli, de la ora 13 și 30 de minute, alături de Tobias Biancone, director general al Institutului Internaţional de Teatru ITI-UNESCO, şi de Jarosław Fret, directorul Institutului Grotowski şi al Teatr Zar.

Teatrul Odeon difuzează, de la ora 20.00, pe Facebook, fragmente din spectacolele „Block Bach”, „Şaraiman” şi „Un tango mas” ale coregrafului Răzvan Mazilu. “Anul acesta ne vom întâlni de acasă, online, de acolo de unde eu nu credeam vreodată că ne vom întâlni, dansul fiind o artă a cărei frumuseţe trebuie admirată şi aplaudată live”, a anunțat artistul.

Documentarul Mr. Gaga, despre coregraful israelian Ohad Naharin, regizat de Tomer Heymann, va fi disponibil online pe platforma Tiff Unlimited, de la ora 21.00. Lungmetrajul a fost nominalizat, în 2016, la premiile Academiei europene de film.

Sărbătoarea mondială a dansului este marcată la 29 aprilie din 1982 încoace. Data coincide cu ziua de naştere a coregrafului francez Jean Georges Noverre, creatorul baletului modern şi promotorul dansului ca artă independentă.

Ziua Internaţională a Dansului încurajează practicarea acestuia în lume, dincolo de bariere etnice, politice şi culturale.

Scopul evenimentelor organizate cu acest prilej este acela de a-i reuni pe toţi iubitorii dansului.