Confidenţialitate

Ziua Mondială a Bicicletei: Nicușor Dan spune că, în lipsa unei strategii de parcare, nu are unde să amenajeze piste | AUDIO

Vom avea mai multe piste de biciclete în București când vor dispărea mașini parcate pe prima bandă. Asta a explicat primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, joi dimineață, prezent la o dezbatere cu ocazia Zilei Mondiale a Bicicletei.

În Capitală sunt în prezent 15-20 km de piste pe care pot circula biciliștii, dar multe sunt doar frânturi și nu au continuitate.

Primarul general, Nicușor Dan: „Chiar dacă am vrea în momentul de față să facem niște piste de biciclete nu am avea unde pentru că sunt mașini parcate peste tot pe prima badă și atunci primul lucru este să găsim, prin strategia de parcare, soluții alternative pentru a muta mașinile de pe prima bandă astfel încât să avem spațiu considerabil și e inutil să ai o pistă de biciclete care nu e conectată cu altele.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Prezent la dezbatere a fost și șeful statului. Și el a subliniat că în Bucuresti sunt foarte puține piste, iar șoferii sunt deranjați de bicicliști. De altfel, cu banii din PNRR vor fi investitii în acest tip de infrastructură alternativă:

„Sunt prea puține piste pentru bicicliști și de multe ori împarți banda de mers cu automobiliști, de obicei foarte nervoși și foarte deranjați de existența bicicliștilor, și de foarte multe ori dai de piste care aparent sunt făcute pentru bicicliști, fiindcă cei care le-au conceput probabil nu folosesc bicicleta. Sunt intersecții unde stai mai mult la semafor decât mergi cu bicicleta.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.