Confidenţialitate

Ziua Marinei 2020, sărbătorită altfel în Mangalia | VIDEO

Într-un interviu pentru Europa FM, Primarul Mangaliei, Radu Cristian, spune că anul acesta nu vor avea loc ceremoniile obișnuite de Ziua Marinei din Mangalia, luând în calcul numărul mare de cazuri COVID-19 înregistrat în continuare în România.

Ediția din anul 2020 a Zilei Marinei Române este dedicată împlinirii a 160 de ani de la înființarea Forțelor Navale Române și, spre deosebire de alți ani, se va desfășura cu precădere în mediul online. Vor fi, de asemenea, planificate și defilări ale navelor pe mare și pe Dunăre, la Constanța, Brăila și Tulcea. În urmă cu o zi, reprezentanții Marinei Militare Române au prezentat, pe Facebook, tururi virtuale în porturile Constanța, Brăila, Mangalia și Tulcea.

Primarul Mangaliei, Radu Cristian vorbește de un ritm accelerat al investițiilor făcute în această perioadă și planificate pentru toamna acestui an, astfel încât atunci când turiștii vor reveni în număr mare la Marea Neagră să aibă parte de surprize plăcute, iar cei care se gândeau la vacanțe pe litoralul bulgăresc să se oprească în stațiunile din sudul litoralului românesc.

”Eu îmi doresc foarte mult ca turiștii care tranzitau cumva litoralul românesc și se opreau prin Bulgaria, Grecia, Turcia, să se oprească la Mangalia sau în stațiuni pe care noi le administrăm”, spune edilul, care subliniază că există un plan ambișios de investiții, dar și că în Mangalia se pregătește cel mai mare aqua-park din sud-estul Europei, o investiție integral privată.