Confidenţialitate

Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități

 Astăzi, 3 decembrie, este Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități. Ele încearcă să depășească zilnic greutățile și mai ales prejudecățile cu care se confruntă și mulți muncesc, sau chiar  fac sporturi de performanță prin Fundația Special Olimpics.

În România sunt cel puțin 30.000 de persoane cu Sindrom Down, dar numărul ar putea fi mult mai mare, pentru că nu există o statistică oficială a autorităților.

Șerban are 33 de ani, are un loc de muncă la fundația Special Olimpics și face înot și atletism de performanță. Are multe medalii, dar se mândrește cel mai mult cu cea de aur de la Jocurile Olimpice din 2007, din China.

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În România, Fundația Special Olimpics a fost înființată în 2003 și organizează competiții pentru 12 sporturi, printre care atletism, înot, baschet sau tenis de masă.

Special Olympics ajută persoanele cu dizabilități intelectuale să fie acceptate și implicate ca membri activi ai comunităților din care fac parte, pentru a crea o societate respectată și incluzivă pentru noi toți.