Ziua Internaţională a Muncii, sărbătorită în parcuri bucureştene

Mici boiereşti, pastramă, peşte la grătar, dar şi varză călită şi sarmale sunt câteva dintre bunătăţile care pot fi găsite, începând de sâmbătă până pe 1 mai, în trei parcuri bucureştene, cu ocazia sărbătoririi Zilei Internaţionale a Muncii, notează Agerpres.

În Parcul Alexandru Ioan Cuza (fost IOR) – intrarea de la Biserica maramureşeană, bucureştenii vor fi întâmpinaţi cu micii boiereşti, făcuţi după o reţetă specială.

Din ofertă nu lipsesc nici pastrama, ceafa de porc şi frigăruile făcute pe grătar. Amatorii de peşte pot alege să guste din scrumbia de Dunăre, bibanul de mare, cotlet de somon şi păstrăvul pe pat de orez cu legume. Din meniu nu lipsesc bunătăţile la ceaun, precum varza călită cu mămăliguţă.

În Parcul Plumbuita, bucureştenii sunt aşteptaţi cu mititei, cârnaţi şi frigărui. Totodată, maramureşencele au pregătit sarmale cu mămăliguţă.

Pe scena din parc se va cânta muzică uşoară internaţională, dar şi muzică populară, invitat special fiind interpreta Rodica Creţu.

Parcul Kiseleff îşi aşteaptă vizitatorii în minivacanţa de 1 Mai cu o serie de preparate speciale, de la paella cu fructe de mare la preparate spaniole precum bocadillo, sendviş cu multă carne făcută la plită, sendviş cu jamon serrano, chipsuri din somon cu sos 1.000 de insule, dar şi hamsii prăjite şi şprot prăjit. Din ofertă nu va lipsi sangria, băutura specific spaniolă. Amatorii de dulciuri sunt aşteptaţi cu plăcinte de toate felurile, dar şi clătite proaspete cu dulceaţă şi ciocolată.

Toate cele trei târguri vor fi deschise de sâmbătă până pe 1 mai, la ora 20.00.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS