Confidenţialitate

Ziua Internațională a Drepturilor Copiilor marcată în România prin ședința de Guvern a copiilor: Locurile miniștrilor au fost luate de cei mici | AUDIO

Astăzi, la Palatul Victoria a avut loc o ședință de Guvern altfel. Locurile miniștrilor au fost luate de copii, care au propus proiecte de lege și au dezbătut probleme care îi preocupă. Fiecare dintre copiii prezenți la Palatul Victoria și-au luat rolurile în serios. Au dezbătut proiecte și inițiative legate de sănătate, educație, justiție sau fonduri europene.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Rareș, ministrul Justiției

„Sunt ministrul Justiției și azi doresc să propun crerea unor camere prietenoase pentru copii în toate cele 42 de tribunale ale țării”, a spus Rareș.

Rafaela, ministru al Educației

Rolul de ministru al Educației a fost preluat de Rafaela, care a militat pentru tranport gratuit pentru elevii din mediul rural.

„Azi am două propuneri: Proiectul de Hotărâre de Guvern privind renovarea școlilor din mediul rural și transportul gratuit pentru toți elevii”, a spus Rafaela.

Sandra, ministrul Fondurilor Europene

Sandra, ministrul Fondurilor Europene, propune simplificarea procedurilor pentru accesare de fonduri europene.

„Realitatea este că mulți români nu știu de fondurile europene și le consideră doar pentru cei de la putere sau cei bogați”, a spus Sandra.

Responsabil cu avizele a fost ministrul Finanțelor, rol jucat de un alt puști.

„În calitate de ministru al Finanțelor, vă informez că avem un buget destul de mare și putem aproba acest proiect”, a spus un alt copil.

Inițiativa a fost condusă de Consilierul de Stat Mădălina Turza și a venit cu ocazia Zilei Internaționale a Drepturilor Copilului, sărbătorită în fiecare an pe 20 noiembrie.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Nicușor Dan spune că va sesiza DNA în cazul CSM București. Conducerea, printre care și Gabriela Szabo, și-ar fi însușit prime necuvenite