Confidenţialitate

Ziua Forțelor Terestre la Arad: Militarii din batalionul „Radu Golescu” prezintă armamentul şi tehnica militară

Manifestările dedicate Zilei Forţelor Terestre, cea mai numeroasă categorie de forţe a Armatei Române, au început la Arad încă de sâmbătă.

Oficial, această zi este marcată la 23 aprilie, când e sărbătorit, în calendarul creștin-ortodox, Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruință, considerat patronul spiritual al Forțelor Terestre.

Sâmbătă, 21 aprilie 2018, militarii din Cetatea Aradului au ieșit în centrul orașului la o expoziție cu tehnică de intervenție și o paradă militară.

***

Manifestările au început în prezența ministrului Apărării Naționale Mihai Fifor. Evenimentele au avut loc la Monumentul Ostaşului Român din Piaţa Avram Iancu din centrul Aradului.

A fost oficiată o slujbă religioasă, urmată de un ceremonial militar. De asemenea, a fost organizată o expoziţie de tehnică militară şi armament asigurată de Batalionul 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu”, cantonat în Cetatea Aradului.

Totul s-a încheiat cu defilarea gărzii de onoare.

Manifestările vor continua şi luni, 23 aprilie, în Cetatea Aradului, când între orele 09.00- 13.00, va avea loc Ziua Porţilor Deschise. Cu această ocazie, militarii din cadrul batalionului Radu Golescu îşi prezinta armamentul şi tehnica militară din dotarea unităţii, iar cei interesaţi vor putea afla informaţii despre cum pot deveni militari de carieră.

Cetatea Aradului se întinde pe mai multe zeci de hectare în centrul orașului. Este unul din cele mai importante monumente istorice existente, în momentul de faţă, în zona de vest a ţării. Planul a fost aprobat personal de împărăteasa Maria Theresa şi de fiul ei Iosif al II-lea, iar cetatea a fost construită între după sistemul Vauban, în formă de dublă stea cu 6 colţuri, între anului 1763 şi 1783. Până în 1918 cetatea a fost una din cele mai mari închisori militare ale Imperiului austro-ungar.

Cetatea este una dintre cele mai bine conservate cetăţi Vauban din estul Europei, un avantaj fiind tocmai faptul că se află în grija militarilor.

Corespondentul Europa FM la Arad, Ciprian Boițiu:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.