Confidenţialitate

Ziua deciziei pentru Timișoara. Rămâne sau nu în carantină? La miezul nopții, expiră actualele restricții

Directia de Sănătate Publică a cerut mentinerea pentru 7 zile a carantinei în Timișoara, iar Institutul de Sănătate Publică a propus carantina pentru 14 zile.

La miezul nopții, expiră cele 72 de ore de restricții prelungite de secretarul de stat Raed Arafat.

Sedinta Comitetului Judetean pentru Situatii a început la ora 12.00.

În Timișoara, incidenta cazurilor de infectie cu SARS-COV-2 la mia de locuitori a crescut constant, în cele 17 zile de carantina de până acum. In momentul instituirii restrictiilor, Timisoara avea o rata de 7,36 iar acum, în ziua în care se decide prelungirea carantinei a ajuns la 8,37.

Și în celelalte localități periurbane, Dumbravita, Ghiroda, Mosnita si Giroc prevazute a ramane in carantina incidenta cazurilor de covid 19 a crescut. De altfel, în întreg județul Timiș sunt 18 localități cu peste 6 la mia de locuitori. Pe de altă parte însă, în ultimele 24 de ore, în Timis au fost făcute peste 2000 de teste Covid 19.

Ultimele 3 zile de carantina au fost impuse duminică seara către secretarul de stat Raed Arafat, după ce în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență propunerea de continuare a carantinării a nu a trecut.

Printre cei care s-au abținut a fost primarul Dominic Fritz, care însă după intervenția autorităților centrale care au stabilit continuarea carantinei, s-a declarat de acord cu această decizie. De partea cealaltă, președintele Consiliului Județean Timiț, Alin Nica, a susținut că, de fapt este vorba de o carantină formală care nu are efectul așteptat, dovada și creșterea continuă a ratei de infectare.

Președintele Consiliului județean Timiș acuză dubla măsură a autorităților când vine vorba de plasarea localităților în carantină.

Invocă faptul că măsura carantinei nu se aplică în Capitală, deși rata de infectare a trecut de 6 cazuri la mia de locuitori.

Lucia Ciocârlie Haranguș:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.