Confidenţialitate

Zinedine Zidane este noul antrenor al lui Real Madrid

Tehnicianul francez care a plecat vara trecută de la gruparea spaniolă, s-a întors pentru încă un contract.

Site-ul oficial al campioanei Europei a anunțat luni seară că Zinedine Zidane, care a câștigat de 3 ori la rând Liga Campionilor cu echipa iberică, a semnat o nouă înțelegere, valabilă trei sezoane, iar de marți va conduce antrenamentele „galacticilor”.

Zidane a mai fost dorit și de alte mari grupări, ca Juventus Torino sau Chelsea Londra, iar președintele madrilenilor – Florentino Perez l-ar fi convins cu promisiunea că lotul îi va fi întărit cu 3 super-transferuri: Neymar, Harry Kane și Eden Hazard.

Santiago Solari a fost demis după ce echipa a avut cel mai slab sezon din ultimul deceniu: a fost eliminată încă din faza optimilor Champions League, a ieșit din Cupa Spaniei, iar în campionat se află pe locul al 3-lea, după FC Barcelona și Atletico Madrid.

În vârstă de 46 de ani, Zinedine Zidane a cucerit în primul lui mandat la Real Madrid 9 trofee în mai puțin de 3 ani: trei Ligi ale Campionilor, de câte două ori Supercupa Europei și Cupa Mondială a cluburilor, plus un titlu în Primera Division.