Zilele Constanței: Autobuzele supraetajate circulă între 19 și 21 mai. Paradă de Sf. Constantin și Elena

Sfârșit de săptămână plin de evenimente la Constanța. Pe lângă „Noaptea Muzeelor”, se află în plină desfășurare manifestările premergătoare „Zilei Constanței” sărbătorite, ca în fiecare an, de Sfinții Împărați Constantin și Elena.

Sâmbătă, 19 mai 2018, până luni, 21 mai, în Constanța vor circula autobuzele supraetajate. Cei care vor să viziteze, astfel, orașul se pot îmbarca, din oră în oră în intervalul 9.00 -18.00. Traseul autobuzelor este următorul: Gara CFR Constanța, Piața Farului, Poarta 5, Silozurile Saligny (incinta Port), Cuibul Reginei (incinta Port), Portul Turistic Tomis, bd. Elisabeta, str. Termele Romane,  str. Negru Vodă,  str. Mircea cel Bătrân, bd. Mamaia până la Tabăra Turist /Hotel Caraiman din Stațiunea Mamaia.

În Portul Constanța, localnicii și turiștii sunt așteptați la bordul bricului Mircea. Vizitatorii au acces pe puntea navei-școală după următorul program:

  • Sâmbătă, 19 mai 2018 – 15.00-18.00
  • Duminică, 20 mai & luni, 21 mai – 9.00-18.00

(Foto: Gazeta de Năvodari)

Evenimente la Muzeul de Artă Populară și la Cazinoul din Constanța

Muzeul de Artă Populară găzduiește, între 19 și 21 mai,  Târgul Meșterilor Populari din Dobrogea. Târgul se va desfășura pe platoul din fața instituției iar în interiorul muzeului poate fi vizitată expoziția„Multiculturalitatea dobrogeană”.

La Cazinoul din Constanța este deschisă, luni, 21 mai, o expoziție realizată de Ordinul Arhitecților din România. Accesul va fi permis între orele 10.00 și 18.00.

 

Paradă la Constanța de Sfinții Constantin și Elena

Luni, 21 mai, când creștin-ortodocșii îi sărbătoresc pe Sfinții Împărați Constantin și Elena, în Constanța va fi organizată o paradă la care vor lua parte atât militari cât și tineri.

Vor lua parte aproximativ 2000 de elevi (elevi și stundeți), dar și sportivi.

De asemenea, la paradă vor participa jandarmi călare, militari britanici și americani.

Marșul va porni la ora 16:00 de la Sala Sporturilor cu destinația Piața Ovidiu.

Corespondenta Europa FM la Constanța, Giulfer Predescu:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS