Zi de doliu la Harkov

Este zi de doliu, astăzi, la HARKOV, în nord-estul Ucrainei – unde 3 persoane au fost ucise și alte 15 rănite, după ce o bombă a fost detonată în timpul unui marș.

În urma atentatului care a avut loc la Harkov, în care și-au pierdut viața, între altele, un polițist și un lider al mișcării proeuropene locale – Consiliul pentru Securitatea Națională și Apărare al Ucrainei a declanșat operațiunea anti-teroristă în oraș.

4 suspecți au fost arestați. Există indicii că ei ar fi comis atacul de la Harkov. Cei 4 se aflau în posesia unui lansator de grenade. În plus, grupul a fost antrenat într-o bază din Rusia, unde au primit și arme, anunță Consiliul pentru Securitate ucrainean.

Serviciile secrete ucrainene anunță că au dejucat un alt atac terorist la Odesa, în sudul Ucrainei. Iar președintele Petro Poroșenko a confirmat acest lucru într-o declarație pentru presă.

Ieri, președintele Poloniei, Bronislaw Komorowski a participat alături de alți oficiali europeni, între care președinții Lituaniei și Republicii Moldova la ‘Marșul demnității’ – pentru comemorarea celor peste o 100 de victime ale manifestațiilor de amploare din Piața Independenței din capitala ucraineană de acum un an.