Confidenţialitate

Zi de BINE: Omul care transformă crengile cele mai întortochiate în obiecte de artă | AUDIO

“Zilele trecute am fost la Cascada Urlătoarea și a făcut un drum mai lung prin pădure. În timp ce mă minunam de natură, de copacii ăia zvelți și drepți mi-am amintit de povestea unui suedez, stabilit la Timișoara, care căuta mereu crengile cele mai întortocheate, lemnele cele mai strâmbe și cariate, pe care oamenii le-ar păstra mai degrabă ca să facă focul.

Le șlefuiește, le lăcuiește, le pune cozi sau picioare și le transformă în mese, scaune, tocătoare, rafturi sau dulapuri, obiecte de artă. Și a început să facă asta în Siria, în mijlocul și cu ajutorul unei comunități de romi.

“Dacă azi sunt cine sunt e pentru că niște oameni nu m-au aruncat deoparte dacă am crăpat puțin sau am făcut o greșeală”, spune Andreas…. Așa că alege, la rândul său, să privească oamenii prin prisma lucrurilor pe care ei le fac și nu prin lupa prejudecăților altora. Atitudinea asta face ca azi, o idee izvorâtă la Siria să se fi transformat într-o afacere creativă, un business util care s-a extins în Timișoara.

Zic de bine despre Andreas Samuelsson, cu gândul la buștenii cariați și imperfecți pe care un pic de timp, un pic de grijă și dedicare îi poate face să strălucească. E valabil și pentru oameni”, a spus Melania Medeleanu la Zi de BINE.

Cu Melania Medeleanu ne întâlnim în fiecare zi, de luni până joi la rubrica Zi de BINE, dar și în fiecare vineri, de la 18:15, la emisiunea Zi de BINE.

Dacă știți un om bun despre care merită vorbit sau dacă puneți la cale vreo faptă bună, care are nevoie de susținere, scrieți-ne iute la zidebine@zidebine.ro

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.