Confidenţialitate

Zi de BINE: O poveste bine spusă poate duce în ea mai mult din adevărul pe care suntem datori să îl auzim | AUDIO

“Vă povesteam nu demult despre o inițiativă a unor organizații de a scoate o carte de povești cu supereroi modelați după viețile copiilor cu dizabilități. Pentru că fiecare copil merită să își ridice ochii din pământ și să spere că și cineva ca el poate reuși.

Ei bine, de data asta mi-au căzut ochii asupra unei benzi desenate, o poveste scrisă de actrița Alina Șerban și ilustrată de Vera Surățel, care se numește simplu – Acasă. Dar ce spune această poveste nu e simplu deloc.

Elena se ridică DEASUPRA grămăjoarei de gunoi și cu mâinile desenează în aer acoperișul propriei case”, scrie încă din prolog. Mai târziu o găsim pe Elena scormonind printr-un maldăr de gunoi, unde găsește o păpușă cu păr galben. Când dă să tragă de ea, o scoate cu tot cu un șobolan care rodea la celălalt capăt.

Pe altă pagină o găsim pe Elena într-un centru de copii și apoi iar pe stradă, unde se împrietenește cu un domn cu un radio mic. A fost cândva mecanic de locomotivă, dar acum doar stă prin gară cu radioul lui mic, pentru care caută mereu baterii. Ar mai fi multe de spus despre această poveste dedicată copiilor, adulților și tuturor viețuitoarelor fără adăpost”, dar vă las doar cu finalul – Poveste inspirată din fapte reale.

Zic de Bine despre această idee a actriței Alina Șerban, activistă pentru drepturile romilor, pentru că o poveste bine spusă poate duce în ea mai mult din adevărul pe care suntem datori să îl auzim decât orice campanie de conștientizare. Spor la citit!

Dacă știți și voi vreo inițiativă locală despre care merită vorbit, un om fain care face lucruri care inspiră sau dacă puneți la cale vreo faptă bună, care are nevoie de susținere, scrieți-ne iute la zidebine@zidebine.ro”, a spus Melania Medeleanu la rubrica Zi de BINE.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.