Confidenţialitate

Zi de BINE: O dubă banală, transformată într-o bibliotecă mobilă | AUDIO

Recent, la Asociația Zi de BINE, am făcut o bibliotecă mobilă. Am luat o dubă absolut banală, i-am pus rafturi, lumini, marchize și am colorat-o ca să o vezi de la poștă, iar o lună de zile am strâns cărți donate, ca apoi să putem să ne plimbăm cu BookTruck prin satele fără biblioteci, acolo unde copiii și-ar dori să citească, dar nu au ce și nu au de unde. Împreună cu Victor Miron, de la Asociația Cărțile pe Față, am reușit să strângem 1.100 de cărți, cu care am burdușit rafturile dubiței noastre. Și ne-am bucurat tare, pentru că ținta fusese de 1.000!

Apoi am citit o știre despre un băiețel cu o misiune similară cu a noastră – să răspândească dragostea pentru citit. Doar că el și-a pus o țintă puuuțin mai mare – vrea să strângă 500.000 de cărți pe care să le împartă apoi copiilor care nu au posibilitatea să își cumpere cărți și nu au nici de unde să împrumute. Orion Jean are doar 10 ani, iar până acum a reușit să strângă nu mai puțin de 120.000 de cărți și să inspire o lume întreagă cu ceea ce ele numește „cursa Binelui”.

„Bunătatea e o virtute la îndemâna noastră, a tuturor”, spune puștiul din Texas, Statele Unite.
Să zicem de BINE despre el și, dacă aveți pe-acasă o carte pentru copii pe care n-o mai răsfoiți, haideți să-i depășim recordul! Trimiteți-o iute fie la Victor Miron, fie la Asociatia Zi de BINE.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.