Confidenţialitate

Zi de BINE: Muzeul Amintirilor din Comunism îşi propune să le prezinte turiștilor viaţa cotidiană în România comunistă | AUDIO

“Dana, de la 5, avea video. Acolo ne adunam ciorchine, pe jos, pe canapea, care pe unde încăpea și ne uităm bocind la  Demi Moore și Patrick Swayze, care, despărțiți de moarte,  își atingeau degetele modelând în lut oale și ulcele. Sau la Tom Cruise, da, pe vremuri Tom Cruise chiar era cineva, cu geacă lui de piele și motorul zgomotos, în Top Gun. Iar chestia aia dreptunghiulară, cu bandă și două rotițe pe care le derulai cu creionul, se numește casetă.

Pentru nostalgici, dar și pentru cei extrem de tineri, pentru care Tik Tok n-are arhivă suficient de bogată, se lansează, la Brașov, Muzeul Amintirilor din Comunism. MADC îşi propune să le prezinte turiștilor într-o manieră inovatoare şi personală, viaţa cotidiană în România comunistă. Iar cu ocazia asta și cei mai tineri vor putea află ce era un „alendelon” și ce căuta peștele de sticlă pe televizor. Pentru deschiderea muzeului colaborativ, s-a lansat o campanie de colectare de obiecte și poveștile lor.

Sigur ați păstrat și voi prin debarale niște obiecte care te duc înapoi în timp și care ar servi unui scop mai nobil decât să se așeze praful pe ele. Și puteți face și o faptă bună în același timp, dacă le donați!

Muzeul de la etajul 1 al Hotelului Capitol va fi administrat printr-o întreprindere socială, iar profitul va fi redirecţionat către grupurile vulnerabile de copii care au nevoie de sprijin pentru a se integra în societate. Iată încă un motiv să te implicit!

Toate detaliile și regulamentul privind acţiunea de colectare le găsești pe site-ul muzeului – www.madc.ro.

Dacă știți și voi vreo inițiativă locală despre care merită vorbit, un om fain care face lucruri care inspiră sau dacă puneți la cale vreo faptă bună, care are nevoie de susținere, scrieți-ne iute la zidebine@zidebine.ro”, a spus Melania Medeleanu la Zi de BINE.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.