Confidenţialitate

Zi de BINE: Mirea Nistor, profesorul care știe cum să dea generații geniale de elevi | AUDIO

“Cum credeai că nu se poate mai rău în România, cum apare ceva care îți umple iar rezerva de răbdare și speranță. Când anul trecut ne chinuiam foarte tare la Asociația Zi de Bine să facem rost de măști, pe care să le cumpărăm și să le donăm spitalelor, am aflat că niște puști de la un club de robotică din Hunedoara au conceput un sterilizator termic pentru măști, pe care și-l poate face oricine acasă, cu mai puțin de 5 lei.
Anul acesta, când ardeau saloanele de Terapie Intensivă, am aflat că aceeași copii au conceput între timp și un sistem de senzori care detectează și transmit în timp real concentraţia de oxigen dintr-o încăpere și al cărui cost nu depăşeşte 100 de dolari. Cum apare problema, apare și soluția!

Cine sunt acești puști și cine i-a învățat să facă toate lucrurile astea, m-am întrebat. Nu mi-a luat mult să aflu despre Mirea Nistor, unul dintre profesorii aceia care știu cum să dea generații geniale de elevi care să poată rezolva problemele lumii, folosindu-se de știință și tehnologie, în loc să rezolve doar probleme din culegeri.

Proful de fizică şi robotică de la Colegiul Naţional de Informatică „Traian Lalescu“ din Hunedoara a fost desemnat Profesor Merito în 2019, după 20 de ani de când își împarte viața între orele de clasă și clubul de fizică și tehnologie pe care îl coordonează.

Ce mi se pare cel mai fain e că în clubul pe care îl mentorează lucrează cot la cot cu elevi de vârste diferite, nu așa cum se întâmplă la școală. La club, toți învață unii de la alții, toți descoperă în același timp la ce sunt buni, toți pun întrebări și vin cu idei, de la egal la egal.

Și toate se întâmplă numai din donații! Așa că zic de Bine despre acești puști care s-au luat la trântă cu problemele grave ale României, și despre mentorul și profesorul lorpentru că sper ca munca și dezvoltarea lor să fie susținuță în continuare.

Dacă știți și voi vreo inițiativă locală despre care merită vorbit, un om fain care face lucruri care inspiră sau dacă puneți la cale vreo faptă bună, care are nevoie de susținere, scrieți-ne iute la zidebine@zidebine.ro”, a spus Melania Medeleanu la Zi de Bine.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.