Confidenţialitate

Zi de BINE: Maxim, un puști de 11 ani din Ucraina care le-a spus soldaților că vrea să se înroleze | AUDIO

“Un adevăr negrăit despre război este că poate da naștere unor eroi improbabili. Este și cazul lui Maxim, un puști de 11 ani din Ucraina care, când s-a făcut seară, și-a lăsat mama și a luat-o singur, la pas, către baza militară. Când a ajuns, în creierii nopții, le-a spus soldaților că vrea să se înroleze.

Înduioșați, militarii i-au făcut turul bazei, i-au arătat viața voluntarilor care-și apără țara, au făcut o poză împreună și chiar i-au dat prima misiune – să facă un desen pentru ei. Apoi s-au asigurat că băiatul a fost reunit cu mama sa și i-au adăugat numele, onorific, pe lista de voluntari.

Chiar a doua zi, urma ca soldații să primească un nou transport de uniforme de camuflaj. Sunt făcute de mână de croitorese ucrainence, refugiate în Polonia, care ziua cos rochii de mirese într-un atelier de croitorie, iar noaptea transformă saci de cafea în uniforme pentru armată. Au primit indicații și sfaturi exacte chiar de la un militar. Un alt soi de eroine…

Dacă știți și voi oameni faini care in aceste zile fac lucruri care inspiră sau dacă puneți la cale vreo faptă bună, care are nevoie de susținere, scrieți-ne iute la zidebine@zidebine.ro”, a spus Melania Medeleanu la Zi de Bine.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.