Confidenţialitate

Zi de BINE: Harta EDU.ro, un instrument care să ne ajute copiii să fie în siguranță la școală | AUDIO

“Începutul școlii ne-a pus pe gânduri cu privire la proiectele pe care, la Zi de Bine, le-am dedicat educației: trei clase în aer liber în județele Timiș și Suceava, laborator de robotică în Valea Doftanei, Edubuzz, autobuzul dezafectat, transformat în afterschool social.

Odată cu noul an școlar mulți dintre noi, părinți și copii, ne-am întors la aceleași obstacole pe care le-am sperat dispărute pe timpul verii.

Mai avem timp de creativitate când una din șase școli din România nu are acces la alimentarea cu apă? Când 30% din școlile din România nu au grupuri sanitare în interior?

Asociația Narada tocmai a lansat Harta EDU.ro, o hartă unde sunt trecute urgențele de rezolvat în școlile din România!

Dacă ești părinte sau profesor, de astăzi poți intra pe platformă pentru a semnala urgențele din școala în care predai sau școala în care învață copilul tău, fie că este vorba de lipsa tabletelor pentru școala online, de mobilă veche în care se rup toate hainele, toalete în care ți-e teamă să intri, frig de îți clănțăne dinții sau tavanul care stă să pice în capul profesorilor, în cancelarie.

Harta Edu.ro e un instrument valoros care poate conecta profesorii și școlile cu ONG-urile și companiile implicate în CSR. De fapt, un instrument care o să ne ajute copiii să fie în primul rând în siguranță la școală sau conectați cu adevărat cu profesorii și cu ceilalți colegi când Covid ne transformă dormitorul în sală de curs.

Zic de BINE despre Harta Edu.ro cu speranța ca lucrurile semnalate în platformă să se resolve cât mai repede, pentru ca în școli să fie loc de curiozitate, creativitate, bucuria de a întreba și a afla.

Dacă știți și voi vreo inițiativă locală despre care merită vorbit, un om fain care face lucruri care inspiră sau dacă puneți la cale vreo faptă bună, care are nevoie de susținere, scrieți-ne iute la zidebine@zidebine.ro”, a spus Melania Medeleanu la rubrica Zi de BINE.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foto: Usplash