Confidenţialitate

Zi de BINE: eLibrăria, o bibliotecă digitală care se adresează, în primul rând, elevilor cu deficiențe de vedere și auz | AUDIO

“Dacă nu era clar pentru toată lumea că școala românească nu este pregătită pentru era digitală în care trăim, doar o mână de profesori având cunoștințele și abilitățile necesare pentru a crea conținut educațional digital, ei bine, pandemia ne-a aruncat în față această realitate, fără niciun fel de menajamente.

Căci să faci poze la fișele de lucru și să trimiți „temele” pe WhatsApp profesorului nu se pune că e conținut digital.

Iar dacă în tot acest context mai vrei să ții cont și de elevii cu nevoi speciale, de cei cu deficiențe de văz sau de auz, dar care învață tot la școlile normale, atunci chiar putem să ne punem pe plâns în pumni.

Din fericire, există și inițiative care ne fac să sperăm că se poate și la noi, că o să fie bine! Acum, la început de an școlar, una dintre ele îi aparține Asociației Sfera Timișoarei.

Se cheamă elibraria.ro și este o bibliotecă digitală cu literatură în format audio, special gândită pentru elevi, ce poate fi accesată și sub formă de aplicație pe mobil. Pe această platformă vor fi încărcate câteva zeci de opere literare audio din programa pentru bacalaureat, cât și lecții de română video, traduse în limbajul semnelor.

Toate materialele digitale se pot accesa gratuit și se adresează, în primul rând, elevilor cu deficiențe de vedere și auz, dar și tuturor elevilor care învață în regim on-line și sunt nevoiți să-și găsească resurse educaționale digitale pentru că nu le este suficient ceea ce învață în școala on-line zilele acestea.

Zic de BINE despre elibraria.ro, cu speranța că platforma va fi accesată de drag, și nu pentru că școlarii vor părăsi iar sălile de curs.

Dacă știți și voi vreo inițiativă locală despre care merită vorbit, un om fain care face lucruri care inspiră sau dacă puneți la cale vreo faptă bună, care are nevoie de susținere, scrieți-ne iute la zidebine@zidebine.ro”, a spus Melania Medeleanu la Zi de BINE.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.