Confidenţialitate

Zi de BINE: Drumul Maramureșului conectează cele mai importante obiective de vizitat din Maramureș | AUDIO

“Drumul către tine însuți are multă cărări și nu toate sunt la fel de bune, la fel de exacte sau la fel de prietenoase. Unele sunt scurte, dar presărate numai cu pericole și peripeții, iar altele sunt lungi și line, dar te pot purta și ani de zile printr-un labirint care poate părea fără scăpare. Și apoi mai poți să fii partener de drum în povestea de viață a altor persoane.

Fie că ești partener sau ești personajul principal, drumul spre tine poate începe chiar cu un drum fizic, o drumeție la pas mărunt sau cu bicicleta, cu rucsacul în spate, bucurându-te de natură și îmbrățișând necunoscutul, căutând masă și cazare pe la gospodării când se termină ziua sau te lasă picioarele. Ah, am menționat că e vorba de 1.000 kilometri?

700 kilometri sunt deja marcați, iar până la finalul anului 2022 ar putea fi extins până la 1.000 kilometri. Și nu, nu e vorba de Via Transilvanica, de care sper că ați auzit până acum, ci de Drumul Maramureșului.

Ca să fie accesibil, traseul este împărțit în peste 40 trasee de o zi sau jumătate de zi, de 7-8 kilometri, în timp ce altele au chiar și 30 kilometri lungime și conectează cele mai importante obiective de vizitat din Maramureș, precum Centrul Vechi din Baia Mare, Lacul Albastru din Baia Sprie, Lacul Sărat din Ocna Șugatag, parcurile naționale din zonă și altele.

Evident, că te poți opri oricând să faci o baie la Ocna sau chiar o vizită în atelierul sculptorului crucilor vesele de la cimitirul Săpânța. Și vine și aplicația curând, ca să fie totul fain centralizat, lămurit, accesibil!

Zic de Bine despre această inițiativă a Asociației Origini Maramureș pentru că trăim în era „nomadului digital” și dacă ai o conexiune bună la internet și un job care îți permite, nu are niciun sens să trăiești lipit de un scaun. Iar țara noastră are încă multe de oferit!

Dacă știți și voi vreo inițiativă locală despre care merită vorbit, un om fain care face lucruri care inspiră sau dacă puneți la cale vreo faptă bună, care are nevoie de susținere, scrieți-ne iute la zidebine@zidebine.ro”, a spus Melania Medeleanu la rubrica Zi de BINE.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.