Confidenţialitate

Zi de BINE: Despre inițiativele care privesc dincolo de nevoile evidente și pun delicatețe și grijă față de sufletul oamenilor în soluțiile lor | AUDIO

“Dacă și pentru tine mersul la supermarket a devenit un soi de cursă cu obstacole, în care te doare pe rând stomacul, apoi capul, în continuare inima și la final buzunarul, să știi că nu ești singur. De fapt, e oficial! Chiar la știri am auzit – inflația a crescut până aproape de 14%. Adică plătim aproape dublu pe cartofi, ulei, ouă, făină și până la 85% mai mult pe gaze…

Singura consolare ar putea fi că nu suntem singuri. Costul vieții e în creștere fulminantă în mai multe țări și tot mai multe ONG-uri implementează soluții la care ar trebui să fim și noi atenți. Într-un orășel din Marea Britanie, a răsărit un magazin unde poți plăti 6 lire pe săptămână, cu care poți face cumpărături în valoare de 60 de lire. Inițiativa aparține unui ONG care a vrut să facă ceva diferit de modelul băncilor de alimente.

Ei au observat că atunci când intră într-o situație de insecuritate alimentară, demnitatea oamenilor e în special afectată de faptul că nu își mai permit să facă alegeri. Ca atunci când pur și simplu primesc un pachet cu X conserve și nu știu câte pungi de orez de la banca de alimente. Și atunci au deschis un minimarket, unde oamenii își pot alege fructele, legumele, carnea, laptele, scutecele și toate produsele de care au nevoie, în valoare de 60 de lire, în fiecare săptămână. La casă, plătesc doar 6 lire în schimb. Magazinul deja deservește o comunitate de 650 de persoane, dintre care 270 de copii.

Zic de Bine despre inițiativele care privesc dincolo de nevoile evidente și pun delicatețe, bunătate și grijă față de sufletul oamenilor în soluțiile lor.

Dacă știți și voi vreo inițiativă locală despre care merită vorbit, un om fain care face lucruri care inspiră sau dacă puneți la cale vreo faptă bună, care are nevoie de susținere, scrieți-ne iute la zidebine@zidebine.ro”, a spus Melania Medeleanu la Zi de Bine.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.