Confidenţialitate

Zi de BINE: Cum putem ajuta copiii bolnavi să aibă medicamentele de care au nevoie | AUDIO

“Ca profă de Public Speaking și fost om de televiziune, m-am antrenat să pot vorbi, pe interval scurte măcar, pe aproape orice subiect. Dar indiferent câți ani de exerciții trec peste mine și câte știri greu de comentat într-un studio de televiziune m-au călit, știu că întotdeauna va fi un subiect care îmi va pune un nod în gât și un gol în stomac: vulnerabilitatea copiilor care suferă de boli hemato-oncologice și dramele prin care trec părinții lor.

Să nu găsești medicamentele de care depinde viața copilului tău, să-ți dai seama că operația urgentă de care are nevoie e amânată încă o zi, pentru că spitalul nu are suficient sânge sunt lucruri de neînțeles într-o țară europeană.

Așa că nu doar aplaud de pe margine, ci zic de BINE și contribui la proiectele fetelor de la Academia Mămicilor, din Timișoara, care, de câțiva ani, fac campanii lunare de donare de sânge. Și mai fac ceva, acolo, în centru, în Piața Victoriei, chiar în spatele monumentului dedicat Revoluției din 1989.

Cutia aceea uriașă înghite fiecare moneda pe care sunteți dispus s-o dăruiți. Din monede de 50 de bani, două tone – echivalentul a vreo 30.000 de euro, Academia Mămicilor cumpără medicamente, pe care părinții fie nu le găsesc, fie nu și le permit, într-o țară în care, teoretic, tratamentul e gratuit.

Cutia mai stă acolo până pe 4 octombrie, ocazie numai bună să vă luați o greutate din buzunare – mărunțișul.

Iar dacă n-aveți drum prin Timișoara, e suficient să deschideți siteul lor academiamamicilor.com. Veți putea face o donație și veți află mai multe și despre celelalte proiecte ale Asociației. Căci și Binele e la un click distanță.

Zic de BINE despre Academia Mămicilor cu gândul la fiecare copil care merită să aibă medicamentele de care are nevoie. Azi.

Dacă știți vreo inițiativă locală despre care merită vorbit, un om fain care face lucruri care inspiră sau dacă puneți la cale vreo faptă bună, care are nevoie de susținere, scrieți-ne iute la zidebine@zidebine.ro”, a spus Melania Medeleanu, la Zi de BINE.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.