Confidenţialitate

Zi de BINE: Centrele Solidarity FabLab de la Oradea și Târgu Ocna și-au deschis porțile pentru 700 de tineri vulnerabili | AUDIO

“Sunt sute de copii în țara asta gata să cuprindă în curiozitatea lor tot Universul. Sunt mii de copii în țara asta cu inimile la fel de mari ca ale oricărui copil, dar pentru care statul nu găsește loc bun și cald și primitor, de unde să plece cu o meserie și o șansă la viață.

Sunt mii de copii din medii defavorizate, din familii monoparentale sărace, sunt mii de copii crescuți de bunici bolnavi, sunt sute de copii certați cu legea.

Dintre ei, pentru 700 de tineri vulnerabili, cu vârste între 13 și 25 de ani, și-au deschis porțile noile centre Solidarity FabLab de la Oradea și Târgu Ocna.

Aceste centre sunt gândite să contribuie decisiv la dezvoltarea profesională și personală a tinerilor lipsiți de oportunități sau considerați „problematici”, pentru ca și ei să poată să își dezvolte creativitatea, să-și exploreze talentele și să-și construiască abilități de viață și antreprenoriale care să le pună o pâine pe masă.

Zic de Bine despre centrele unde 700 de copii vor învăța să construiască lucruri cu mâinile lor, să folosească mașini de frezat CNC, laser, imprimante 3D și alte tehnologii de viitor și unde vor fi consiliați pentru a-și găsi un loc de muncă sau a începe o afacere, pentru că de tot ce au nevoie mulți dintre ei e doar o șansă.

Dacă știți și voi vreo inițiativă locală despre care merită vorbit, un om fain care face lucruri care inspiră sau dacă puneți la cale vreo faptă bună, care are nevoie de susținere, scrieți-ne iute la zidebine@zidebine.ro”, a spus Melania Medeleanu la rubrica Zi de BINE.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.