Confidenţialitate

Zi de BINE: Asociația Opera Don Guanella oferă persoanelor fără adăpost demnitate și șansa de a porni în căutarea oportunităților cu capul sus | AUDIO

“Bucureșteanul de sector 2 trebuie că s-a lăfăit în cadă măcar un ceas, după ce apa caldă a început din nou să curgă. Senzația de bine, de curat și de proaspăt pe care o ai după un duș nu ți-o poate da nimic altceva.

Imaginați-vă că situația temporară din vară s-ar permanentiza. Încă e bine – apa rece se poate încălzi pe aragaz și, din două oale mai mari, iese de-un spălat. Dar dacă apa n-ar curge deloc?

Pentru persoanele fără adăpost, apa nu curge deloc. Asta se traduce în haine murdare, miros neplăcut. Și, dacă mergi mai departe cu traducerea, în boală, dificultatea de a găsi un loc de muncă, de a avea o viață socială. De a avea o viață, așa cum fiecare dintre noi ar merita.

Cu atât mai grozavă e inițiativa Asociației Opera Don Guanella, din Iași. Dușul mobil a plecat la drum și oferă persoanelor fără adăpost posibilitatea de a face un duș, de a-și spăla și usca hainele. Ai chiar parte de asistenți medicali care-ți verifică starea de sănătate, iar o echipă de frizeri îți schimbă lookul și ziua. Totul gratuit.

Demnitate. Până la urmă aici ajungem. Asociația le oferă acestor oameni demnitate și șansa de a porni în căutarea oportunităților cu capul sus.

Zic de BINE despre Asociația Opera Don Guanella și despre proiectul lor, Duș Mobil, cu speranța ca urmăritorii noștri vor duce mai departe și vorba, dar și fapta – haine groase și încălțări pentru iarnă, produse de curățenie sau un gând bun pentru cei pentru care intră în iarnă fără un acoperiș deasupra capului.

Dacă știți și voi vreo inițiativă locală despre care merită vorbit, un om fain care face lucruri care inspiră sau dacă puneți la cale vreo faptă bună, care are nevoie de susținere, scrieți-ne iute la zidebine@zidebine.ro”, a spus Melania Medeleanu la rubrica Zi de BINE.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.