Confidenţialitate

Zelensky a vizitat un oraș din prima linie a frontului, în una din rarele sale ieșiri din Kiev

Insula Șerpilor și Severodonețk par să fie, în ultimele ore, țintele armatei ruse în Ucraina. Agențiile internaționale transmit că Federația Rusă  şi-a întărit poziţiile pe Insula Şerpilor din Marea Neagră, desfăşurând acolo mai multe sisteme de apărare.

Între timp, administrația prezidențială de la Kiev anunță că Volodimir Zelensky a vizitat orașul Nikolaev, aflat în prima linie a frontului din sudul Ucrainei.

Președintele a vizitat orașul-port – aflat la aproape 100 de km de HERSON, în Sudul Ucrainei, la doar o zi după ce, într-un atac al rușilor asupra orașului, două persoane au fost ucise și 20 rănite.

De-altfel, orașul este vizat frecvent de atacuri.

Într-un video publicat de administrația de la Kiev, Zelensky a vizitat câteva clădiri distruse, împreună cu lideri locali.

Unii dintre ei au fost premiați de președinte, în una dintre rarele sale ieșiri în afara capitalei.

Mai la sud, în Marea Neagră, rușii și-au întărit poziția în Insula Șerpilor, ceea ce sugerează că nu intenţionează să abandoneze uşor acest punct strategic, transmite AFP.

Cele mai recente imagini prin satelit cu această insulă arată că rușii au instalat în apropiere mai multe sisteme de apărare.

Din prima zi a ofensivei ruse în Ucraina, pe 24 februarie, atacatorii au securizat această insulă plată şi pustie.

Cine o controlează insula – spun analiștii –  poate viza eventual şi gurile Dunării.

https://www.facebook.com/zelenskiy.official/videos/1036668096965858