Confidenţialitate

Zelenski mulțumește Marii Britanii pentru ajutorul militar și solicită noi avioane de luptă. „Avem libertate, oferiți-ne aripi pentru a o proteja” | VIDEO

Discurs puternic al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski în fața parlamentarilor britanici. Aflat într-o vizită supriză în Marea Britanie, Zelenski a mulțumit Regatului Unit pentru sprijinul militar și a făcut un nou apel pentru avioane de luptă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Discursul liderului de la Kiev a avut loc la Westminster Hall. A fost primit în aplauze de deputații și lorzii britanici. Volodimir Zelenski a mulțumit Londrei pentru că a fost alături de țara sa din primele secunde și minute ale războiului

Președintele Ucrainei: „În Marea Britanie, Regele este un pilot al Forțelor Aeriene, în Ucraina, azi, fiecare pilot al Forțelor Aeriene este un rege”

„Mă aflu în fața dumneavoastră în numele celor curajoși, în numele eroilor noștri de război care se află acum în tranșee sub focul artileriei inamice, în numele fiecărui apărător al cerului care protejează Ucraina, în numele recruților noștri care sunt antrenați acum inclusiv în Marea Britanie”, a transmis Volodimir Zelenski.

Acesta a lăudat Marea Britanie și Statele Unite pentru că au ajutat Ucraina înainte de invazia rusă, au impus sancțiuni severe împotriva Rusiei și a cerut ca acestea să continue până când Rusia nu va mai putea finanța războiul

„În Marea Britanie, Regele este un pilot al Forțelor Aeriene, în Ucraina, azi, fiecare pilot al Forțelor Aeriene este un rege” a continuat Zelenski făcând un nou apel pentru avioane de luptă.

„Avem libertate, oferiți-ne aripi pentru a o proteja”

Președintele ucrainean i-a oferit speakerului Camerei Comunelor o cască ce aparține unui pilot ucrainean. „Avem libertate, oferiți-ne aripi pentru a o proteja” este textul înscripționat pe cască.

Liderul de la Kiev a încheiat amintindu-și de vizita de acum doi ani de la Londra când a mulțumit pentru excelentul ceai englezesc.

„Acum vă mulțumesc pentru puternicele avioane englezești”, și-a încheiat Zelenski discursul în fața parlamentarilor britanici.

20.000 de soldați ucraineni vor fi antrenați în 2023 de Marea Britanie

Premierul britanic Rishi Sunak a anunțat că va fi extinsă pregătirea soldaților ucraineni care vor fi antrenați inclusiv pe avioane de vânătoare.

Aproximativ 10.000 de soldați ucraineni au fost antrenați în ultimele șase luni, iar anul acesta vor fi pregătiți alți 20.000.

Londra a trimis până acum Kievului ajutoare militare în valoare de peste două miliarde de lire sterline.\

Sursa foto: Facebook / Volodimir Zelenski

Citește și: Sprijin pentru Ucraina: UE va antrena încă 15.000 de soldați și oferă 500 de milioane de euro pentru achiziția de armament