Confidenţialitate

Zelenski îl demite pe comandantul-șef al Ucrainei

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat joi, 08 februarie 2024, că a venit momentul să facă o schimbare la nivelul conducerii militare a Ucrainei în contextul războiului generat de Rusia. Astfel, Volodimir Zelenski l-a înlocuit pe șeful armatei – generalul Valeri Zalujnîi, scrie Reuters.

Informația este confirmată și de publicația BBC. Președintele Ucrainei l-a înlocuit pe Valeri Zalujnîi cu Oleksandr Syrskyi, scrie The Guardian.

Volodimir Zelenski: I-am propus generalului Zaluzhnyi să rămână parte din echipă. Vom învinge cu siguranță! Glorie Ucrainei!

„M-am întâlnit cu generalul Valeri Zalujnîi. I-am mulțumit pentru cei doi ani în care a apărat Ucraina. Am discutat despre schimbarea de care au nevoie forțele armate ale Ucrainei.

Am discutat, de asemenea, despre cine ar putea face parte din conducerea nouă a Forțelor Armate ale Ucrainei. Timpul pentru o astfel de schimbare este acum.

I-am propus generalului Valeri Zalujnîi să rămână parte din echipă. Vom învinge cu siguranță! Glorie Ucrainei!”, a scris Volodimir Zelenski pe Twitter.

Sursa foto: X / Volodimir Zelenski

Citește și: Volodimir Zelenski a cerut Parlamentului ucrainean prelungirea legii marțiale și stării de mobilizare generală cu 90 de zile