Confidenţialitate

Zelenski a revenit în Ucraina. Liderul de la Kiev a transmis un mesaj din biroul prezidențial | VIDEO

După vizita istorică în Statele Unite, președintele Ucrainei Volodimir Zelenski a anunțat vineri dimineață, chiar din biroul său prezidențial, că a ajuns acasă cu bine. A declarat acest lucru într-un mesaj video, filmat cu telefonul său, ca de obicei, însă zâmbind larg.

Între timp, Statele Unite au anunțat că în estul Ucrainei, grupul militar rus privat Wagner, finanțat însă de Kremlin, are desfășurați cam 50.000 de mercenari, aprovizionați cu arme de Coreea de Nord.

Revenirea din Statele Unite acasă, a președintelui Ucrainei, a prea fost, ca și plecarea, asistată de experți americani în securitate.

Liderul de la Kiev a făcut o escală obligatorie, impusă de condițiile speciale de transport, într-un oraș polonez, unde împreună cu președintele Andrzej Sebastian Duda, a făcut planurile de cooperare militară pentru anul viitor.

Apoi, a luat trenul către casă.

Vineri dimineață, Volodimir Zelenski le-a spus compatrioților că le vorbește din nou din biroul său și alături de echipa sa lucrează pentru ca tara să câștige războiul cu Rusia.

În acest timp, autoritățile militare ucrainene au anunțat, că în ultimele 24 de ore, Rusia a atacat 7 regiuni ale țării, iar cel puțin 5 oameni au murit și 14 au fost răniți.

Armata Ucrainei a precizat că a atacat 7 baze ale rușilor și 3 depozite de muniție din teritoriile ocupate.

O informație importantă a vent între timp din SUA unde purtătorul de cuvânt al Consiliului american de Securitate, John Kirby, a declarat că grupul militar privat rusesc Wagner a primit iar armament,  inclusiv rachete, din Coreea de Nord.

Coreea de Nord a negat că a livrat muniție in Rusia.

Citește și: Ucraina a trimis comenzi pentru a primi arme și muniție anul viitor din mai multe țări, printre care și România