Zeci de studenţi din Cluj au ajuns în Gara de Nord. Tinerii vor participa la protestul din Piața Victoriei

Zeci de studenţi din Cluj au ajuns în Gara de Nord, pentru a participa la protestele din Piaţa Victoriei din Capitală, care duminică se doresc a fi cele mai mari manifestaţii faţă de OUG de modificare a codurilor penale.

Pictaţi pe faţă în culorile drapelului naţional, tinerii, escortaţi de jandarmi, au oprit prima dată la DNA, unde au scandat “Dragnea, nu uita, te aşteaptă Laura”, apoi îndreptându-se spre Piaţa Victoriei.

Tinerii au plecat din Cluj sâmbătă seară, direct de la manifestaţiile care au avut loc în oraş, unde 40.000 de oameni au ieşit în stradă pentru a protesta.

Sosiţi cu aproape o oră întârziere în Bucureşti, tinerii au drapele tricolore şi pancarte şi scandează “Să vă fie frică, studenţii se ridică!”. Ei au fost aşteptaţi cu cafea, ceai şi covrigi.

Studenţii clujeni au pancarte pe care scrie “Clujul e aici din 1989”, “Bucureşti, nu uita!/Clujul e de partea ta”, “Protestez pentru că-mi iubesc ţara”.

Şi din alte oraşe ale ţării sunt aşteptaţi manifestanţi.

Duminică Guvernul este așteptat să decidă abrogarea OUG privind codurile penale, a cărei adoptare se află la originea protestelor începute în urmă cu cinci zile.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS