Zeci de români protestează paşnic la Londra

O serie de reportaje Channel 4 a stârnit nemulţumire în rândul comunităţii româneşti.

Zeci de români stabiliţi în Marea Britanie participă la un protest paşnic, în această seară, la Londra.

O serie de reportaje Channel 4, reunite sub tilul ”Romanians are coming’, a stârnit nemulţumire în rândul comunităţii româneşti.

Organizatorii protestului critică faptul că jurnaliştii postului tv au ales să prezinte doar cazuri ale unor români care trăiesc la limita sărăciei în Regatul Unit.

După difuzarea primului episod, pe 17 februarie, ambasadorul României la Londra, Ion Jinga, le-a scris producătorilor emisiunii, ‘exprimând surprinderea și dezamăgirea cu privire la con’inutul mesajului de promovare care nu reflectă imaginea corectă a comunităţii de români din Marea Britanie’.

‘În imensa lor majoritate, cetățenii români sunt bine integrați în societatea britanică și se remarcă la locul de muncă prin profesionalism, fiind apreciați de angajatorii britanici. În contextul difuzării acestei serii, ne exprimăm speranța că următoarele episoade vor prezenta, de o manieră echilibrată și reprezentativă, imaginea reală a întregii comunități românești din Marea Britanie’, notează MAE într-un comunicat.

Ambasadorul Ion Jinga a transmis un mesaj de mulțumire românilor din Marea Britanie, care s-au mobilizat exemplar, exprimând la rândul lor preocuparea legitimă față de imaginea comunității din care fac parte.