Confidenţialitate

Zeci de contestatari ai restricțiilor sanitare au intrat în curtea Palatului Parlamentului. Traficul, restricționat în unele zone | AUDIO

Marți a avut loc un protest în care zeci de contestatari ai restricțiilor sanitare au reușit să intre în curtea Palatului Parlamentului. Mitingul a fost organizat de AUR. Protestatarii au pătruns în zone în care accesul publicului nu era permis. MAI a transmis ulterior că au existat persoane cu drept de acces care au introdus manifestanți în curtea instituției.

UPDATE: Traficul este restricționat în București pe bd I C Bratianu între bd Unirii și Piața Universitatii, în Pasajul Unirii sensul către Universitate, din cauza protestatarilor, a transmis Brigada Rutieră.

UPDATE. MAI: Au existat persoane cu drept de acces care au introdus protestatari în curtea Palatului Parlamentului

Ministerul Afacerilor Interne precizează că, la intervale de tim diferite, au existat persoane cu drept de acces care au introdus în curtea Palatului Parlamentului aperoximativ 30 de protestatari, prin intermeidul unor autovehicule.

Cei 30 de protestatari s-au alăturat unui număr de aproximativ 20 de persoane care fac parte din personalul cu drept de acces în clădirea instituției.

Știrea inițială

Câteva zeci de protestatari împotriva măsurilor sanitare, de la mitingul organizat de AUR, au intrat în curtea Palatului Parlamentului și se află în fața unora dintre intrările în clădire, într-o zonă păzită, în care accesul publicului nu este permis în mod normal. 

Protestul a început marți dimineață în fața Parlamentului iar circulația mașinilor în zonă a fost oprită. Apoi, în jurul orei 12:00, manifestanții AUR au încercat să intre în curtea Casei Poporului și au reușit la un moment dat.

În acest timp, mai multe mașini ar fi fost vandalizate. Manifestanții au încercat să intre chiar în interiorul Parlamentului, dar jandarmii au întârit paza în fața clădirii, iar SPP a blocat intrările.

Protestatarii AUR au reușit să intre în curtea Casei Poporului din cauza că s-a rupt una din porțile de intrare, au declarat pentru G4Media.ro surse din jandarmerie.

Oficial, jandarmii spun că există echipe de dialog și fac apel la protestatari să iasă din curtea Parlamentului în mod pașnic și declară că nu au folosit forța și mijloacele din dotare.

Unii manifestanți AUR spun că protestează împotriva obligativității introducerii certificatului verde la locul de muncă.

Nu poartă masca de protecție, iar distanțarea nu există. Alții se declara împotriva ”vaccinării obligatorii”, deși proiectul de lege nu prevede acest lucru.

Pe bannere și pancarte mai pot fi citite mesaje împotriva tehnologiei 5G.

“Dreptul la liberă exprimare este garantat de Constituție, dar acesta trebuie să fie pașnic și să se încadreze în limitele legii. Premierul Nicolae Ciucă a discutat cu ministrul Afacerilor Interne și i-a cerut să protejeze integritatea instituțiilor statului, aplicând legea și descurajând orice tip de violență, având ca prioritate protejarea românilor”, a transmis purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Carbunaru.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Mihai Bucuresteanu

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: În jur de 100 de persoane din Suceava și Constanța, implicate într-o amplă rețea de vaccinare fictivă | AUDIO