”Zeci de mii de protestatari paşnici au fost loviţi şi atacaţi cu gaze lacrimogene din cauza unui grup provocator care nu a putut fi identificat şi izolat ore în şir”

Constatarea îi aparține liberalului Ovidiu Raeţchi, vicepreşedintele Comisiei de apărare a Camerei Deputaţilor.

”Am solicitat in mai multe randuri convocarea sefilor din Jandarmerie in fata Comisiei de Aparare si Ordine Publica pentru a explica o serie de interventii disproportionate din ultimii ani. O voi face din nou – plecand de la evenimentele din aceasta seara, cand zeci de mii de protestatari pasnici au fost loviti si atacati cu gaze lacrimogene din cauza unui grup provocator care nu a putut fi identificat si izolat ore in sir (desi exact asta trebuia sa faca o Jandarmerie profesionista). Va spun insa, din experienta, ca majoritatea PSD-ALDE va respinge cu agresivitate solicitarea Opozitiei. Vor vota in bloc impotriva, fara sa clipeasca, fara sa se gandeasca macar o secunda la oportunitatea solicitarii. Si asta pentru ca Jandarmeria reprezinta o institutie care nu se mai afla de mult timp sub control parlamentar.

Ci sub controlul unei clici din PSD care e dispusa sa ii ofere orice atributii (cercetare penala, paza si protectie pentru demnitari) si impunitate absoluta pentru a inabusi tot mai violent libertatea de a protesta. Ce nu inteleg sefii vremelnici ai Jandarmeriei este ca blocarea cercetarii abuzurilor lor poate dura un an, doi, trei – insa va veni momentul unei masurari juste, obiective, nepartinice a faptelor lor. Asa cum s-a intamplat cu DIPI – o structura care, dupa ce s-a scaldat ani buni in favoruri politice, a trebuit reorganizata de la zero pentru a putea fi recredibilizata”, a transmis Ovidiu Raeţchi prin intermediul paginii sale de Facebook.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS