Zeci de mii de gălățeni au rămas fără apă caldă și căldură din cauza unei avarii

Este avarie majoră în sistemul de termoficare din Galați.

O magistrală de transport a agentului termic s-a spart în centrul orașului și a lăsat fără apă caldă și căldură zeci de mii de abonați.

Avaria s-a produs la o magistrală de transport a agentului termic de pe strada Traian, în apropierea Pieței Centrale.

Din această cauză, CET a redus la minimum parametrii de furnizare a agentului termic destinat populației, astfel încât nu este apă caldă în tot orașul, iar caloriferele sunt călii și se vor răci și mai tare, în următoarele ore.

Se fac eforturi pentru a se asigura căldura în unitățile de învățământ racordate la sistemul centralizat, însă nu se știe câtă vreme mai poate fi menținută încălzirea în școli, licee și grădinițe.

Echipele de intervenție ale CET Galați lucrează pentru remedierea avariei, însă nu pot avansa nici măcar un termen estimativ pentru reluarea furnizării agentului termic la parametri maximi.

Sunt afectați de avaria CET toți cei peste 35.000 de abonați ai sistemului centralizat de termoficare, apartamente, case, unități de învățământ și instituții publice.

În total, peste 150.000 de gălățeni nu au apă caldă deloc, iar căldură primesc la parametri minimi, deci au caloriferele abia dezmorțite. Miercuri la ora 12.00 erau 0 grade la Galați, iar la noapte, temperaturile vor scădea până la minus 5 grade Celsius.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS