Confidenţialitate

Zeci de mamifere marine, rănite în urma războiului din Ucraina, au apărut pe coasta Mării Negre | VIDEO

Fauna Mării Negre este afectată de Războiul din Ucraina. În sudul Bulgariei, zeci de exemplare de marsuini, mamifere care sunt înrudite cu delfinii oceanice, au arsuri cu sulf din cauza exploziilor din Marea Neagră.

Biologul Răzvan Popescu Mirceni:

„Unii dintre marsuini prezentau răni, plăgi arse, care dovedesc apropierea de un loc de explozie. Din păcate niciunul dintre cetacee, care cel mai probabil nu s-au hrănit de mai multe zile, peste 10 estimăm, nu au șanse de supraviețuire. Toate acele leziuni produse, interne și externe, sunt în timp incompatibile cu viața și din păcate este unul dintre rezultatele războiului aflat în desfășurare în momentul de față.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Un exemplar din această specie cu mai multe răni a fost descoperit în acest weekend și în zona Mangalia, mai spune biologul, care adaugă că efectele asupra faunei marine vor fi văzute în timp:

„Arsuri cauzate de fosfor, practic, un element care arde și sub apă. Din păcate, având în vedere că aceste cetacee trăiesc foarte frecvent în apropierea țărmurilor sau pe lângă porturi, e foarte posibil ca ele să se fi aflat în zona de operațiuni militare. Din păcate este unul dintre efectele pe care le vom contabiliza multă vreme după încheierea acestui conflict și în momentul de față nu putem să avem o dimensiune reală a dezastrului produs mediului înconjurător.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.