Zeci de clinici suspectate de evaziune fiscala si spalare de bani. Prejudiciile ajung la 68 de milioane de euro

Acțiune de amploare a polițiștilor bucureșteni – anchetatorii fac, în această dimineață, 76 de percheziții în capitală și în 6 județe.

Acțiune de amploare a polițiștilor bucureșteni – anchetatorii fac, în această dimineață, 76 de percheziții în capitală și în 6 județe.

Surse oficiale spun că sunt vizate zeci de clinici suspectate de evaziune fiscală și spălare de bani.

Prejudiciul este estimat la 68 de milioane de euro, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei – Bogdan Ghebaur.

Poliţiştii fac 76 de percheziţii în Bucureşti şi şase judeţe, la zeci de clinici suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani prin rambursări ilegale de TVA prin firme fantomă, prejudiciul fiind estimat la 68 de milioane de euro, au declarat pentru MEDIAFAX oficiali din Poliţia Capitalei.

Anchetatorii au descins la 76 de adrese, pentru a pune în executare tot atâtea mandate de aducere, dintre care 13 în Bucureşti şi restul în judeţele Ilfov, Prahova, Dâmboviţa, Teleorman, Giugiu şi Ialomiţa.

Potrivit surselor citate, ancheta în acest caz vizează infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani. Persoanele vizate sunt suspectate că ar fi înregistrat în contabiliate cheltuieli fictive, prin intermediul unor firme fantomă şi ar fi încasat din rambursări ilegale de TVA 68 de milioane de euro.

Surse din rândul anchetatorilor au declarat pentru MEDIAFAX că percheziţiile sunt făcute la zeci de clinici Medas.

Conform surselor citate, ancheta în cazul clinicilor Medas vizează achiziţii de produse medicale.

Acţiunea este susţinută de Direcţia Generală Antifraudă şi a fost făcută cu sprijinul informativ al Serviciului Român de Informaţii.