Zece seriale internaţionale, în competiţia primului festival Canneseries

Zece seriale internaționale au fost alese pentru a participa în competița oficială a primei ediții a festivalului Canneseries.

Evenimentul se va desfășura între 4-11 aprilie și va premia cele mai bune seriale TV ale momentului.

În juriu se va afla și scriitorul și scenaristul american Harlan Coben, autor al unor bestsellere polițiste și seriale: „The Five”, „Safe”.

El va decerna premiile pentru cel mai bun serial, muzică, scenariu, interpretare, premiul special de interpretare (pentru cupluri și grupuri de actori) și cel mai bun serial digital, în cadrul galei de închidere a festivalului.

Printre serialele care se află în competiție se află: „Aqui en la tierra”, „Il Cacciatore” (serial italian adaptat la cartea lui Alfonso Sabellace care prezintă urmărirea unui naș al mafiei Costa Nostra de către magistratul Saverio Barone în anii 90 și  „Felix” (un thriller romantic spaniol în opt episoade, al cărui subiect se desfășoară în Andorra, dar şi în sudul Franţei.

Din selecția oficială mai fac parte și: „Killing Eve” (un serial de spionaj în opt episoade), „Miguel” și „When Heroes Fly” (ambele seriale israliene) și producțiile: norvegiană „State of Happiness”, germană „The Typist”, sud-coreeană „Mother” și cea belgiană „Undercover”.

Un alt juriu va recompensa zece seriale în format scurt (Canada, SUA, Cuba, Columbia, Coreea de Sud şi India) cu premiul pentru cel mai bun serial în format digital în cadrul secţiunii „Canneseries digital”.

Aflat în afara competiţiei, serialul poliţist „Safe” creat de Harlan Coben va fi proiectat în avanpremieră mondială cu prilejul închiderii festivalului, în timp ce sezonul 3 al producţiei ‘Versailles’ va inaugura festivalul, la 4 aprilie.

„La vérité sur l’affaire Harry Québert”, o adaptare a bestsellerului lui Joël Dicker, realizat de Jean-Jacques Annaud şi cu actorul Patrick Dempsey ca protagonist, va lansa competiţia oficială pe 7 aprilie.

Festivalul va permite accesul liber şi gratuit la proiecţii şi include dezbateri care vor avea loc în cadrul unui eveniment special care se va desfăşura în oraşul Cannes, deşi este nevoie de o rezervare prealabilă online începând cu 19 martie.

Canneseries va rivaliza cu festivalul Series Mania Lille-Hauts-de-France care se desfăşoară pentru prima oară la Lille, între 27 aprilie şi 5 mai.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS