Zăpada și viscolul paralizează Europa

În ultimele două zile, zeci de persoane au murit din cauza hipo-termiei.

Potrivit unui bilanţ provizoriu, cel puţin 24 de persoane şi-au pierdut viaţa la sfârşitul săptămânii trecute din cauza intemperiilor şi a temperaturilor scăzute.

Numai în câteva ore de ninsoare continuă, zăpada depusă a atins jumătate de metru în Serbia, Croaţia şi ţările vecine din Balcani. Echipele de salvare au fost nevoite să intervină cu tancurile pentru a deszăpezi autocare blocate pe şosele şi pentru a scoate camioanele care au derapat în şanţurile de la marginea drumurilor. Mai mult de 200 de zboruri au fost anulate în Germania. În ultimelle nopţi Temperaturile au scăzut în Germania până la minus 20 de grade.

Pentru a evita ambuteiajele, autorităţile sârbe au decis să închidă intrarea în ţară pentru camioanele grele, iar viscolul a afectat Slovenia şi Bosnia.

Dintre ţările europene, numărul cel mai mare de victime în urma intemperiilor din ultimele zile se înregistrează în Elveţia, unde 11 persoane au murit acoperite de o avalanşă. În Cehia, unde în ultimele nopţi s-au înregistrat minus 27 de grade Celsius, şapte persoane au decedat din cauza hipotermiei; alţi doi au murit din aceeaşi cauză în Serbia şi încă patru în Croaţia.