Confidenţialitate

Unii localnici din Zanzibar s-au aruncat în apă cu tablourile lui Klaus și Carmen Iohannis strigând „Hakuna Matata” la plecarea celor doi din Tanzania | AUDIO

Președintele Klaus Iohannis își continuă turneul prin Africa, iar astăzi a ajuns în Capul Verde. A vizitat deja Kenya și Tanzania, iar ultima țară pe listă va fi Senegal. La plecarea din Tanzania, președintele și soția sa au primit tradiționala urare „Hakuna Matata” rostită de localnici din Zanzibar care s-au aruncat în apă cu tot cu tablourile celor doi oficiali români.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cu ochelari de soare și afișând un zâmbet larg, așa a urmărit Klaus Iohannis momentul în care un grup de tineri din Zanzibar, purtând tricouri albastre și un tablou al președintelui României în mâini i-au urat bun venit.

„Mister President”, a strigat unul dintre tineri, care a fugit apoi cu tabloul și s-a aruncat cu acesta în apa mării, reiese din imaginile publicate de spotmedia.ro. Tot în apă a ajuns și tabloul doamnei Iohannis, care a filmat momentul cu telefonul.

Ce înseamnă Hakuna Matata?

Hakuna Matata înseamnă „Nu există probleme” și potrivit tradiției din Tanzania și Kenya, cei care primesc această urare nu trebuie să-și facă griji, vor fi fericiți.

Expresia a devenit populară în lumea întreagă în 1994, odată cu lansarea filmului de desene animale Regele Leu, însă cu mai bine 10 ani înainte și cei de la Bonnie M au lansat o versiune în limba engleză a unui cântec kenian despre urarea Hakuna Matata.

Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Citește și: Uleiul de măsline a ajuns produs de lux în Spania. Magazinele pun sisteme de securitate pe sticlele cu ulei | AUDIO