Confidenţialitate

Yulia Navalnaya, mesaj la 3 zile de la moartea lui Alexei Navalny: „Voi continua munca soțului meu. Voi continua să lupt pentru țara noastră” | VIDEO

Yulia Navalnaya, soția lui Alexei Navalny – decedat la finalul săptămânii trecute într-o închisoare rusească – acuză autoritățile de la Moscova că i-au otrăvit soțul cu Noviciok și au ascuns cadavrul pentru a dispărea urmele substanței neurotoxice. Ea a postat luni, 19 februarie 2024, un video pe contul său de pe platforma X – fostă Twitter – în care transmite că „Voi continua munca soțului meu. Voi continua să lupt pentru țara noastră și vă invit pe toți să fiți alături de mine”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Yulia Navalnaya: „Putin nu l-a ucis doar pe Alexei Navalny ca persoană, ci a vrut să ucidă speranța, libertatea, viitorului”

„Bună! Sunt Yulia Navalnaya. O altă persoană ar trebui să fie aici, în locul meu, dar acea persoană a fost ucisă de Vladimir Putin. Undeva într-o închisoare situată dincolo de Cercul Arctic, Putin nu l-a ucis doar pe Alexei Navalny ca persoană, ci a vrut să ucidă speranța, libertatea, viitorului. Știm exact de ce Putin l-a ucis pe Alexei. Vă vom spune în curând. Dar cel mai important este lucrul pe care îl putem face pentru Alexei și pentru noi înșine: să continuăm să luptăm”, a spus soția lui Alexei Navalny în videoclipul său.

Mesajul video continuă cu momente din viața soțului ei care culminează cu încarcerarea în condiții inumane în penitenciarul din Siberia.

Yulia Nalavnaia a promis că îi va numi pe toți cei implicați în moartea soțului ei și susține că acesta a fost otrăvit cu Noviciok, iar trupul său a fost ascuns pentru a șterge urmele intoxicării.

Yulia Navalnaya: „Ceea ce avem nevoie este o Rusie liberă, pașnică, fericită”

„Vă invit să fiți alături de mine. […] Ceea ce avem nevoie este o Rusie liberă, pașnică, fericită. Minunata Rusie a viitorului la care soțul meu a visat atât de mult. De asta avem nevoie. Aceasta este țara în care vreau să trăiesc și în care copiii noștri să crească. Aceasta este țara pe care vreau s-o construiesc împreună cu voi”, a mai spus Yulia Navalnaya în video-ul său.

Kremlinul a negat implicarea a moartea celui mai mare opozant al liderului de la Moscova. O sursă a cotidianului independent de limbă rusă Novaia Gazeta susține că pe corpul disidentului care ar fi acum la un spital din nordul Siberiei ar fi fost văzute vânătăi. Familia nu a avut deocamdată acces la trupul neînsuflețit al disidentului.

 

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Văduva lui Aleksei Navalnîi, Iulia Navalnaya, se va întâlni astăzi la Bruxelles cu miniştrii de externe ai statelor UE | AUDIO