Confidenţialitate

Wizz Air, notificată de autorități de prezența unui pasager cu coronavirus, pe curs Bergamo-Timișoara

Reprezentanții companiei Wizz Air confirmă că au fost notificați de către autoritățile sanitare românești că pe zborul companiei de la Bergamo la Timișoara din 20 februarie a călătorit un pasager diagnosticat ulterior cu coronavirus.

“Wizz Air își urmează protocoalele bine stabilite și este în contact cu autoritățile relevante și monitorizează îndeaproape evoluția situației în conformitate cu recomandările Organizației Mondiale a Sănătății.

Echipele de asistență de la sol au recomandări și proceduri clare în vigoare, așa cum sunt prescrise de autoritățile medicale, pentru tratarea acestor cazuri. Securitatea pasagerilor și a echipajului nostru rămâne prioritatea Wizz Air”, au declarat reprezentații companiei.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Nelu Tătăru a anunțat, vineri, că există două cazuri noi de infecție cu coronavirus, fiind vorba despre un bărbat de 45 de ani și o femeie de 38 de ani, din Timișoara.

„Pe 17 februarie merge o zi la Bergamo, în afara zonei de definiție de caz, iar pe 25 februarie prezintă un prim semn de febrilitate, cu o stare generală alterată, stă acasă, se prezintă la spital pe 27 pentru o evaluare de simptomatologie, i se dă un tratrament și merge acasă în izolare. Astăzi, și testul dânsei a ieșit pozitiv”, a spue secretarul de stat.