Whitney Houston, capăt de drum la 48 de ani

Whitney Houston, una dintre artistele cu cele mai mari vânzări de discuri din toate timpurile, a fost găsită moartă în camera ei de hotel în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Whitney Houston s-a stins din viaţă sâmbătă, în Los Angeles, la ora locală 15:55, la vârsta de 48 de ani.

Serviciile de urgenţă au fost chemate la etajul al patrulea al hotelului Beverly Hilton Hotel, din Los Angeles, dar manevrele de resuscitare nu au dat rezultate.

Cauzele decesului artistei nu au fost făcute publice încă. Unele surse spun că vedeta s-a înecat în baie.

Cel mai probabil, artista se afla în oraşul Los Angeles pentru o petrecere organizată de producătorul muzical Clive Davis, un eveniment anual care are loc în ajunul galei premiilor muzicale Grammy.

Whitney Houston este singurul artist din lume care a lansat şapte albume consecutive recompensate cu discuri de platină, depăşind la acest capitol chiar şi trupa Beatles.

Whitney Houston a vândut peste 170 de milioane de albume.

Piesa ‘I Will Always Love You’, lansată în 1993, a devenit una dintre cel mai bine vândute melodii din toate timpurile.

Dar succesul a fost umbrit adesea de viaţa personală deloc strălucitoare. Whitney Houston s-a luptat mulţi ani cu dependenţa de droguri.

‘Cel mai mare diavol se află în mine. Nu-mi sunt nici cel mai bun prieten, nici cel mai mare duşman’, povestea Whitney Houston într-un interviu pentru postul american de televiziune ABC, în 2002, în timp ce-l avea alături pe soţul ei de atunci, cântăreţul Bobby Brown. Cuplul are o fată de 18 ani.

În urmă cu aproximativ doi ani, la finele lui 2009, ea anunţa că a scăpat de obiceiurile proaste şi părea decisă să revină în forţă pe scenă.

Ultima ei ieşire în public a fost joi, la o petrecere organizată înaintea ceremoniei de decernare a premiilor Grammy, unde vedeta a urcat pentru ultima dată pe scenă, alături de Kelly Price, în onoarea căreia fusese organizată evenimentul respectiv.