”West Side Story”, în regia lui Răzvan Mazilu – sâmbătă și duminică, în cadrul FNT 2014

‘West Side Story’, o producție proprie a FNT, un spectacol de Răzvan Mazilu, va fi prezentat sâmbătă, 25 octombrie și duminică, 26 octombrie, la ora 19.00, la Teatrul Odeon din București.

‘West Side Story’, o producție proprie a FNT, un spectacol de Răzvan Mazilu, va fi prezentat sâmbătă, 25 octombrie și duminică, 26 octombrie, la ora 19.00, la Teatrul Odeon din București.

Directorul artistic al FNT, criticul de teatru Marina Constantinescu, a lansat ideea ca Festivalul să prezinte și o producție proprie.

Inspirată de ‘Cabaret’ -ul pus în scenă de Răzvan Mazilu, Marina Constantinescu i-a propus să pregătească ‘West Side Story’. Lucrul la acest spectacol a început din 18 august – AUDIO 1.

Criticul de teatru Marina Constantinescu a precizat, într-un interviu acordat Europa FM, că marile festivaluri de teatru din lume prezintă an de an producții proprii, fapt care le sporește prestigiul – AUDIO 2.

‘West Side Story’ va avea, în total, 6 reprezentații la Teatrul Odeon din București.

______________________________________________________

Repetițiile pentru ‘West Side Story’de la Teatrul Odeon, surprinse de Adina Scorţescu și rezumate pe site-ul Festivalului Național de Teatru, FNT.ro:

Sâmbătă, 11 octombrie, pe la 11. Mai puţin de două săptămâni până la începerea Festivalului Naţional de Teatru. În Cișmigiu bate soarele, pe scena mare de la Teatrul Odeon bate un reflector; sala e goală și rece; se repetă pentru ‘West Side Story’. Pe scândura neagră dansează mambo patru fete și patru băieţi (…).La 12 jumate, Marilyn Monroe intră în scenă, blondă – ca de obicei – zîmbind de pe tricoul negru al lui Răzvan Mazilu. ‘Acum știţi mișcările. Vreau să ascultaţi muzica, de asta facem repetiţiile cu pianul. Atenţie mare la cine e în stânga voastră, în dreapta voastră. Nu dansaţi singuri. Și mai puneţi expresivitate (…). A doua oară – doar un pic mai bine. ‘N-avem timp să trecem prin faţa lor’, spune gâfâind un băiat. ‘Ba da, dacă vă puneţi puţin piper pe coadă, vedeţi cum vă duceţi’, îi răspunde Mazilu. ‘Hai, la atac!’ Iarăși salturi, mișcări de șold, tinereţe, energie. ‘Binee!’, strigă Mazilu, din spatele sălii. ‘Maamă, știţi cum aţi fost acum? Supertare!’. Apoi, ca pentru sine: ‘Am început să vorbesc ca ei: «supertare», «superbine», «supermișto»…’ Zâmbește. Și el, și Marilyn Monroe.