Confidenţialitate

#WeekendDIVA: Whitney Houston

Viața lui Whitney Houston a devenit, așa cum era de așteptat, scenariu de film.

În ianuarie 2015, a avut loc premiera filmului biografic ”Whitney”, bazat pe relația tumultoasă dintre celebra cântăreața și soțul ei, Bobby Brown.

Filmul are ca subiect căsătoria celor doi, cu infidelitățile repetate ale lui Bobby și consumul lor excesiv de droguri. Este un film controversat, așa cum a fost întreaga ei viață.

Povestea cântăreţei Whitney Houston începe în Newark, New Jersey, acolo unde s-a născut, pe 9 august 1963. La 11 ani a început să cânte muzică gospel în corul bisericii din New Jersey.

Câțiva ani din adolescență i-a petrecut în cluburile de noapte, unde cânta alături de mama ei, Cissy Houston. La începutul anilor 1980, a început să lucreze ca model, după ce, la unul dintre aceste spectacole, a fost descoperită de un fotograf. A devenit una dintre primele femei de culoare care au apărut pe coperta revistei ”Seventeen”.

În paralel, și-a continuat cariera de cântăreață. A cucerit rapid scenele mondiale de muzică pop şi soul a anilor ’80 şi ’90. În 2009 a fost inclusă în Guinness World Records drept cea mai premiată femeie din toate timpurile. A câștigat peste 400 de premii de-a lungul carierei, printre care două Premii Emmy și șase Premii Grammy. Este singurul artist din lume care a primit discuri de platină pentru şapte albume lansate consecutiv.

Viața ei s-a oprit fulgerător la numai 48 de ani, în februarie 2012. Whitney Houston a fost găsită fără suflare în camera ei din hotelul Beverly Hills, Los Angeles, cu o zi înainte de gala de decernare a Premiilor Grammy.

Anul acesta, când se împlinesc 4 ani de la decesul divei, fanii vor avea o surpriză de proporții uriașe. Whitney Houston va pleca din nou într-un turneu în SUA, de data aceasta sub forma unei holograme.

Hologram USA a primit acordul familiei de a realiza acest eveniment și promit că “vor păstra o autenticitate absolută”. Show-ul va conține părți live, preluate din concertele artistei, componente digitale, dar și o parte narativă care va cuprinde momente însemnate din viața ei.

Whitney Houston a fost inclusă post mortem în Guinness World Records, la categoria “cel mai mare număr de hituri ale unei cântăreţe solo prezente simultan în U.K. Singles Chart”, după ce 12 dintre piesele sale au reintrat în topul muzical britanic, la scurt timp după dispariția cântăreței.