Confidenţialitate

#WeekendDIVA: Tina Turner – VIDEO

Tina Turner este o adevărată legendă a industriei muzicale americane. A încântat publicul prin concertele ei electrizante și vocea puternică timp de peste jumătate de secol. Piesele sale, precum ”Simply the Best”, ”What’s Love Got to do with It” sau ”Can’t Stop Thinking of You”, i-au adus renumele de regina muzicii rock&roll.

Pe numele său real Anna Mae Bullock, Tina Turner s-a născut pe 26 noiembrie 1939, în Brownsville, Tennessee. Prima dată a urcat pe scenă în anii 50 sub numele de ”Little Ann”.

Ulterior, l-a întâlnit pe Ike Turner, un chitarist cu opt ani mai în vârstă decât ea. Au format un cuplu atât pe scenă cât și în viața reală, timp de 16 ani, din 1962 până în 1978.

Primul lor single , “Fool in Love“, a urcat pe locul 1 în topul Hit Parade.

Ike Tuner a convins-o să-și schimbe numele în ”Tina”. Artista a recunoscut într-un interviu cu Oprah Winfrey din 2013 că Ike a convins-o să ia numele ”Tina” pentru a putea avea control asupra carierei sale.

”Mi-a schimbat numele în ”Tina” ca în cazul în care eu aș fi pleacat, ”Tina” era numele lui.[…] Ca să mă poată deține. Era deștept.”, a declarat ea. În autobigrafia sa ”I, Tina” l-a acuzat pe acesta de abuz fizic și de faptul că era dependent de droguri.

La începutul anilor 80, după despărțirea de Ike Turner, și-a început cariera solo. A atins culmile succesului în 1984 cu albumul ”Private Dancer”, care s-a vândut în peste 20 de milioane de copii în toată lumea.

Un an mai târziu a jucat alături de Mel Gibson în filmul ”Mad Max Beyond Thunderdome”. A fost un succes mondial, cu încasări de peste 36 de milioane de dolari doar în SUA. Pentru același film a înregistrat și două melodii ”We Don’t Need Another Hero ”și ”One of the Living”, amândouă devenite hit, iar Tinei i-au adus încă un Premiu Grammy pentru ”cea mai bună interpretare rock feminină”.

A continuat să cucerească topurile muzicii pop, a câștigat nenumărate premii, a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame și a jucat în mai multe filme.

În 2014, în Brownsville, Tennessee, aproape de locul natal al artistei s-a deschis singurul muzeu Tina Turner din lume. Este vorba de o fostă școală, cu o singură încăpere, destinată exclusiv negrilor, unde a studiat și cântăreața. Vizitatorii pot vedea costumele ei de scenă, fustele mini, câteva dintre discurile de aur și de platină, dar și multe fotografii.

Tina Turner s-a retras de pe scena muzicii în 2009, după un turneu de adio. Acum locuiește în Elveția, împreună cu actualul soț, Erwin Bach, și are foarte rar apariții în public.